Bruto bedrag kosten autoverzekering">premie autoverzekering

Heb je een auto, dan heb je ook een autoverzekering nodig. Dit is nou eenmaal verplicht. Maar hoeveel ben je nou kwijt voor een autoverzekering?

En waarom worden er wel eens bruto bedragen weergegeven? Waarschijnlijk ben jij meer benieuwd naar de netto bedragen die je elke maand moet zullen gaan betalen.

De bedragen van een autoverzekering zijn van meerdere factoren afhankelijk.

Bepaling van de bedragen voor een autoverzekering

Het bedrag van een autoverzekering wordt door middel van meerdere factoren berekend. Hieronder vind je alvast een paar factoren wat de prijs van een autoverzekering bepaald:

  • De verzekeraar
  • De verzekering per verzekeraar (all risc of volledig casco bijvoorbeeld)
  • De provincie waar je woont (in de randstad duurder dan in Limburg bijvoorbeeld)
  • De leeftijd en het aantal schadevrije jaren van de verzekerde
  • Het type auto
  • De leeftijd van de auto

Bedrag berekenen voor een autoverzekering

Op meerdere sites kun je berekenen wat je voor een autoverzekering moet betalen. Je vult gegevens in over de auto en je vult gegevens in over jezelf (waar je woont, aantal schadevrije jaren, etc). Aan de hand van deze gegevens wordt een berekening gemaakt. Een hoog bruto bedrag qua verzekering betekent vaak dat er hoge kortingen kunnen worden gegeven, waardoor het netto bedrag voor de verzekering dus weer lager uit kan vallen. Bij een laag bruto bedrag kan er meestal niet veel afgesnoept worden, dus het netto bedrag zal niet heel veel lager worden. Het is daarom ook belangrijk om naar de netto bedragen te kijken van een verzekering. Op deze manier kun je beter bekijken welke verzekering goedkoop is en welke niet.