Autoverzekeringen: inzittendenverzekering

Een autoverzekering afsluiten is een must, want dit ben je nou eenmaal verplicht. Maar naast de standaard autoverzekering kun je ook nog kiezen voor allerlei dingen die je hierbij kunt nemen. Een voorbeeld hiervan is een no claim regeling, maar een inzittendenverzekering is ook 1 van deze mogelijkheden.

Wat houdt een inzittendenverzekering precies in?

Om precies te weten wat een inzittendenverzekering inhoudt is het ten eerste belangrijk om te weten dat er 2 type inzittendenverzekeringen zijn, namelijk:

  • de ongevallen inzittendenverzekering en
  • de schadeverzekering inzittenden

Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit. Dit bedrag wordt alleen uitgekeerd in geval van dood of in geval van invaliditeit.

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt daadwerkelijk de geleden schade van de inzittenden. Dit kan dus een variabel bedrag zijn.

Is een inzittendenverzekering nodig?

Over het algemeen vinden veel mensen een inzittendenverzekering niet nodig. Want als inzittenden schade oplopen kunnen ze deze schade normaal al verhalen op de WA verzekering. Daarom is het over het algemeen genomen dus niet heel erg noodzakelijk om een inzittendenverzekering af te sluiten.

Als je toch een inzittendenverzekering af wilt sluiten

Wil je toch een inzittendenverzekering afsluiten? Dan is dit geen probleem. Bij elke verzekeraar is deze optie wel aanwezig. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, want voor verzekeraars is deze verzekering goed geld verdienen, aangezien de schade normaal ook al wordt betaald via de wa verzekering. Tijdens het aanvragen van een autoverzekering kun je aangeven of je wel of geen inzittendenverzekering hierbij wilt afsluiten. Het kan dus zowel bij een WA verzekering, een wa beperkt casco verzekering en een wa volledig casco verzekering.