Schadevrije jaren en tredes

Schadevrije jaren en tredes zijn erg belangrijk als het gaat om een autoverzekering. Ik neem in ieder geval aan dat jij graag wilt dat je autoverzekering zo goedkoop mogelijk is!

Hoe meer schadevrije jaren en tredes je opbouwt hoe goedkoper de autoverzekering wordt.

Je schadevrije jaren geven namelijk aan dat jij niet vaak zorgt voor ongelukken of letselschade aan de auto. Op deze manier weet een verzekering dus dat jij minder kosten maakt dan bijvoorbeeld iemand die elk jaar schade rijdt.

Tredes en de autoverzekering

Een trede is eigenlijk niks meer dan wat het woord zegt. Een trede, een trap. Een trede in je verzekering geeft aan hoeveel schadevrije jaren jij al hebt opgebouwd. Als jij een bepaald jaar geen schade claimt dan kom je in een hogere trede terecht, hierdoor betaal je dan dus minder premie, oftewel, de korting neemt toe.

Schadevrije jaren en de autoverzekering

Het aantal schadevrije jaren en het aantal tredes dat je opbouwt lijkt redelijk op elkaar. Want als je een schadevrij jaar hebt, dan stijg je ook een trede. Heb je geen schadevrij jaar gereden en heb je dus schade geclaimd bij de autoverzekering? Dan stijg je dus ook geen trede en het aantal schadevrije jaren neemt ook niet toe.

Hoeveelheid korting bij schadevrije jaren

De hoeveelheid korting die je krijgt als je schadevrije jaren opbouwt kan nogal erg verschillen. Het ligt sowieso aan de verzekeraar, maar het ligt ook aan het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Als je bijvoorbeeld 1 schadevrij jaar hebt gereden, dan krijg je minder korting dan wanneer je al 7 jaar schadevrij hebt gereden.