Een autoverzekering uitkiezen

In Nederland mag een auto niet onverzekerd rond rijden. Dit betekent dat u uw auto altijd moet laten verzekeren.

Er zijn vele aanbieders van autoverzekeringen op de markt, het is belangrijk om een goede keuze te maken. Let hierbij niet alleen op de kosten die u in het begin heeft, maar hou ook rekening met de opbouw van uw no claim en de tredes in geval van een ongeluk.

Wat is eigenlijk een no claim korting en waar dienen de tredes in een autoverzekering voor?

No claim korting en tredes

Een no claim korting bouwt u langzaam op als u schadeloos rijdt. Als u geen schade heeft, krijgt u jaarlijks meer korting op uw autoverzekering. Dit kan erg hoog oplopen. Het woord zegt het eigenlijk al: No claim (geen schadeclaim).

Verder heeft u bij uw autoverzekering te maken met tredes. In welke trede u begint is afhankelijk van uw leeftijd, van het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden en van de opbouw die u bij andere verzekeringsmaatschappijen heeft opgebouwd. Het is belangrijk om te weten dat u niet bij elke schade een ‘trede’ zakt. Het ligt aan de oorzaak van de schade, het bedrag van de schade enzovoort. Elke verzekeringsmaatschappij werkt met tredes en met no claim. Zoek dit dus goed uit voordat u begint met het uitzoeken van een autoverzekering.