Verzekeren en volledig casco of All Risk

Als je een auto hebt dan moet je deze verzekeren. Dit zal je elke maand een hoop geld kosten. Hoeveel de verzekering je gaat kosten, dat is onder andere afhankelijk van de soort verzekering die je afsluit.

Je kunt een auto op 3 manieren afsluiten:

Zoals je dus al kunt zien is volledig casco en all risk dus hetzelfde, maar aangezien deze termen vaak door elkaar gebruikt worden is het voor mensen dus onduidelijk of dit hetzelfde is of dat het iets anders inhoudt.

Wat verzekert volledig casco of all risk precies?

De WA volledig casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering die je op een auto kunt afsluiten van bovenstaande 3 verzekeringen. Een volledig casco verzekering is trouwens niet verplicht. Een basis WA verzekering is wel verplicht om af te sluiten. Een volledig casco verzekering is een aanvulling op de WA verzekering. Een volledig casco verzekering verzekerd ook schade van buitenaf, bijvoorbeeld door slippen of door hagel. Voor een volledig casco verzekering geldt vaak ook een eigen risico gedeelte.

Wanneer een volledig casco verzekering afsluiten?

Voor een volledig casco verzekering betaal je een stuk meer per maand dan voor een gewone WA verzekering, maar wanneer is het dan verstandig om zo’n verzekering af te sluiten? Vooral bij nieuwe, jonge auto’s is het verstandig om een volledig casco verzekering af te sluiten. Ook alle blikschade en dergelijke wordt dan vergoed. Bij oude auto’s, bijvoorbeeld een auto van 10 jaar oud, loont het meestal niet om een volledig casco verzekering af te sluiten.